top of page

Auriculoterapi

Auriculoterapi – udviklet af franske læger, anerkendt af WHO

 

Auriculo betyder øre på latin. Auriculoterapi er øreakupunktur, udviklet eller opdaget af den franske læge Paul Nogier. 

Paul Nogier blev indstillet til nobelprisen.

 

WHO har anerkendt øreakupunktur og har i 1990 standardiseret de forskellige øreakupunkturpunkter.

 

Auriculoterapien er baseret på en neurofysiologisk kortlægning af vores nervesystems forbindelse til øret. Og via forskellige øreakupunkturpunkter kan man både analysere og behandle de fleste lidelser og ubalancer i kroppen.

Chok og traumer behandles med lys på øret

Auriculomedicin er en videreudvikling af øreakupunktur.

Ved hjælp af en særlig reaktion i pulsen ved håndledet (kaldet VAS) kan man aflæse forskellige reaktioner i kroppen. Blandt andet kan man finde den præcise placering af akupunkturpunkterne i øret.

 

Med Paul Nogier i spidsen har franske læger også opdaget, at man ikke bare kan behandle i øret med nåle, men også med lys og farver i forskellige frekvenser. En terapiform, der har vist sig at være meget effektiv til bl.a. at løsne chok og andre psykiske traumer.

Nåle eller frekvenser i øret kan bringe koncentrationen og læseevnen tilbage

Vores skelet og dermed vores stående stilling, støttes og styres centralt af kroppens store toniske muskler. Disse toniske muskler kontrolleres igen af vores hjerne på baggrund af indtryk fra bl.a. vores øjne og føddernes stilling.

Forstyrrelser i bl.a. øjnenes samsyn (som fx skelen) kan eksempelvis bringe kroppens oprejste stilling helt ud af balance, fordi hjernen ikke kan orientere sig i rummet. En hjernerystelse eller bare et uheldigt slag på hovedet kan forstyrre øjnenes samsyn permanent. Det er meget anstrengende for hjernen, hvis synsindtrykket fra hvert af vores øjne ikke er koordineret.

Og det er en meget udbredt årsag til bl.a. koncentrationsbesvær og læsevanskeligheder.

 

Med nogle få nåle i øret eller måske bare lysbehandling på de rigtige punkter kan samsynet korrigeres, så hjernens halvdele igen begynder at arbejde rigtigt sammen - og kroppens holdning rettes øjeblikkeligt. Som regel skal der dog nogle opfølgende behandlinger til for at vedligeholde effekten.

Alle mine klienter får hjælp af auriculoterapi

Jeg forelskede mig i auriculoterapi og auriculomedicin første gang, jeg blev præsenteret for det.

Og jeg bruger metoden på som godt som alle mine klienter.

 

Efter flere års erfaring i klinikken kan jeg stadig forundres over de fantastiske resultater, vi opnår.

bottom of page